Uit onderzoek blijkt dat kinderen die een vechtkunst beoefenen onder andere een:

  • Verhoogd gevoel van verantwoordelijkheid ontwikkelen
  • Afname van bereidheid om dwaze risico’s te nemen krijgen
  • Hoger gevoel van eigenwaarde ontwikkelen

Dit zijn slechts een paar van de redenen waarom veel ouders ervoor kiezen om het reguliere onderwijs van hun kinderen aan te vullen met het leren van een vechtkunst. Wat betekent dit praktisch voor de karaktervorming van uw kind? Kijk of u alle onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden.

  1. Graag zie ik dat mijn kind zich niet makkelijk negatief laat beïnvloeden door zijn vrienden en/of klasgenoten.
  2. Ik zou willen dat mijn kind meer doorzettingsvermogen heeft, vertrouwen in zichzelf heeft en iets afmaakt als hij/zij eraan begint
  3. Ik zou willen dat mijn kind veel lacht, gelukkig is en dit ook uitstraalt. Ook zou ik willen dat hij of zij fit is en lekker in
    zijn of haar vel zit.
  4. Ik zou willen dat mijn kind de juiste keuzes kan maken, en in moeilijk gevallen bij ons/mij komt en om het er samen over te hebben.
  5. Ik zou willen dat mijn kind voor zichzelf opkomt. Hij of zij laat niet de kaas van zijn brood eten, maar is tegelijkertijd behulpzaam en vriendelijk

Bij Team Kung Fu Haarlem-Amsterdam zijn we serieus over het succes van uw kind. Het gaat om het opbouwen van hun zelfvertrouwen terwijl ze belangrijke sociale vaardigheden ontwikkelen zoals teamwork, respect en discipline. Om dit te bereiken bieden wij een uniek Kung Fu programma in de vorm van onderwijs. Dit houdt in dat elk kind naast het leren van vechtkunst en zelfverdediging ook de bovengenoemde karaktervorming doormaakt, onder begeleiding van gecertificeerde en ervaren leraren met een pedagogische en didactische opleiding. Kung Fu Haarlem-Amsterdam is een fulltime Academie.

Trainingsgroepen

Panda’s

Dit unieke Kung Fu programma is gericht op 4 t/m 5 jarigen. De aandacht van ons programma ligt hier vooral op het motorische aspect en het goed leren luisteren. Kinderen leren door middel van Kung Fu een goede oog-hand coördinatie te ontwikkelen. Ze leren springen, trappen, stoten, maar ook in team verband werken. Hun energie wordt op een positieve manier op de juiste dingen gefocust.

Tigers

Dit programma is gericht op kinderen in de leeftijden van 6-10 jaar. Deze leeftijden kunnen lastig zijn voor ouders, maar zeker ook voor kinderen zelf. Kinderen van deze leeftijd leren omgaan met andere kinderen en hoe ze functioneren binnen groepen. Dit is dan ook een leeftijd waarin pesten om de hoek komt kijken (zie hiervoor ons unieke Bullyproof programma). Ook fysiek is dit een belangrijke periode in het leven van kinderen. Hierin wordt de basis gelegd voor hun sportiviteit en relatie met sporten.

Dragons

Dit programma, gefocust op discipline en zelfvertrouwen, richt zich op 10-16 jarigen. In deze leeftijdscategorie veranderen kinderen in jongvolwassenen. Ze moeten leren sterk in hun schoenen te staan en keuzes te maken: “Ga ik meeroken omdat
anderen dat doen?” “Welke vrienden zijn goed voor mij en welke niet?” “Hoe ga ik om met geld en wat wil ik later worden?” We leren kinderen met dit soort vragen om te gaan en om bewust na te denken. We ondersteunen het opbouwen van een sterk
karakter dat weloverwogen beslissingen zal nemen.

Voor elke trainingsgroep geldt dat u uw kind kan inschrijven voor twee gratis proeflessen. De eerste proefles is een privéles waarin uw kind en u geïntroduceerd zullen worden aan de instructeur en de basis van Kung Fu. In de tweede proefles maakt uw kind kennis met de groep en wordt er voor het eerst echt getraind. Het is belangrijk dat u zelf ook bij beide lessen aanwezig bent. Aansluitend op de tweede proefles volgt een (privé) reflectiegesprek. Hierin nemen we de tijd om de persoonlijke behoeftes en wensen van uw kind door te nemen, en bespreken we de mogelijkheden zodat uw kind zo snel mogelijk aan zijn of haar opleiding kan beginnen. Benieuwd op welke dagen er getraind wordt door onze Panda’s, Tigers en Dragons? Klik dan hier voor de lesroosters van Amsterdam en Haarlem.

Programma’s

Elk kind begint in het basis-programma, onafhankelijk van in welke trainingsgroep het kind traint (Panda’s, Tigers of Dragons). Tijdens het basisprogramma, wat ongeveer één jaar duurt, leren kinderen de basis van Kung Fu en worden ze zowel motorisch als conditioneel sterker gemaakt. Ook wordt in dit programma de basis voor de karaktervorming gelegd.

Na een jaar volgt er een evaluatie met u en uw kind. We bespreken hoe uw kind Kung Fu ervaren heeft en wat uw kind heeft bereikt. Als we het er gezamenlijk over eens zijn dat uw kind klaar is voor de volgende stap, zal hij of zij beginnen aan het leadership-programma. Dit is het begin van de weg naar een zwarte band! Tijdens dit programma verdiept uw kind zich verder in Kung Fu, leert emoties herkennen en beheersen, en leert principes van Kung Fu toe te passen in het dagelijke leven. Uw kind groeit niet alleen fysiek maar ook mentaal. De sleutelwoorden van het leadership programma zijn: discipline, zelfvertrouwen, concentratievermogen en innerlijke rust.

Tijdens de trainingen trainen de kinderen van beide programma’s samen. De kinderen uit het basis-programma krijgen de kans om te leren van de kinderen uit het leadership-programma. Dit biedt de leadership leerlingen gelijk de kans om hun sociale vaardigheden te verbreden en hun kennis en skills te delen met anderen.

Locaties

Family Martial Arts
Nieuwpoortstraat 80
1055 RZ, Amsterdam

Kung Fu Haarlem
Houtmarkt 21
2011 AL, Haarlem

© 2023 • Family Martial Arts